23502
post-template-default,single,single-post,postid-23502,single-format-standard,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

22 juni: studiegroep bio-energie door en voor glastuinders

Graag willen wij u, mede namens het Programma Kas als Energiebron en Gerard Prinsen van KARA, uitnodigen voor de Studiegroep bio-energie van vrijdag 22 juni 2018. Het afgelopen jaar zijn er veel biomassaprojecten gerealiseerd; wat betekent dit voor nieuwe installaties? Is houtige biomassa nog steeds de beste brandstofkeuze of zijn pellets de betere keuze?
Samen met leveranciers willen we niet alleen de beschikbaarheid, maar ook de duurzaamheid en betaalbaarheid van de verschillende brandstoffen belichten. In verband met de lunch, ontvangen wij graag uw aanmelding via: info@blueterra.nl.

 

Programma

 

12.00 – 12.30
Inloop met uitgebreide lunch

12.30– 14.30
Presentaties:

– Intro en SDE+ (Stijn Schlatmann, BlueTerra)
– Herkomst, beschikbaarheid en duurzaamheid hout pellets (Ebbing Ossinga,Graanul)
– Pellet ketels & branders (WES ovb.)

14.30 – 15.00
Pauze & excursie naar Biomassa centrale Ede 

Biomassa centrale Ede; 2 x  4,5 MW houtWKK.

15.00 – 15.30
Houtige biomassa en ketels en toelichting installatie (Gerard Prinsen, KARA)

15.30 – 16.30
Rondleiding installatie 

Locatie: Plantion B.V., Wellensiekstraat 4, Ede (zie route)
Locatie excursie: Biomassa centrale Ede (10 minuten vanaf Plantion), Telefoonweg 34, Ede (zie route)
Deelname is gratis! Vanwege de lunch wel graag aanmelden bij info@blueterra.nl.

Studiegroep bio-energie
De Studiegroep Bio-energie is voor en door tuinders met een bio-energie-installatie of afnemers van duurzame warmte, biogas of groene CO2. De Studiegroep wordt, vanuit het ‘programma Kas als Energiebron’, in opdracht van LTO Glaskracht Nederland en het Ministerie van Economische Zaken door Energy Matters en glastuinders georganiseerd. Op dit platform wordt kennis en ervaring uitgewisseld over innovaties en economie, het verkrijgen van biomassa, groene CO2, restwarmte- of biogas, subsidies, emissies en vergunningen. Op deze dag kunt u uw vragen en/of knelpunten voorleggen aan Dennis Medema van LTO Glaskracht Nederland, Elmar Theune van het Ministerie van Economische Zaken of aan Stijn Schlatmann van BlueTerra Energy Experts B.V. Kijk voor meer over Bio-energie op www.kasalsenergiebron.nl en Studiegroep bio-energie, door en voor glastuinders of bel: 088 – 520 0400 of mail; stijn.schlattman@blueterra.nl.