COOP zet in op verdere daling CO2-emissie - BlueTerra
22673
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22673,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,smooth_scroll,no_animation_on_touch,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

COOP zet in op verdere daling CO2-emissie

COOP

COOP zet in op verdere daling CO2-emissie

COOP Nederland is een supermarktorganisatie met een hoofdkantoor, twee distributiecentra, een eigen slagerij, 145 zelfstandig ondernemers en 115 filialen. Als grote onderneming moet COOP voldoen aan de zogenaamde EED-verplichting. Dit betekent iedere vier jaar een energieaudit uitvoeren en de rendabele energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd korter dan vijf jaar uitvoeren.

BlueTerra Energy Experts ondersteunt COOP al vele jaren op het gebied van energie. Alle winkels zijn opgenomen in een database, waarin op winkelniveau onder andere het energiegebruik is te zien en een overzicht van alle energiebesparende maatregelen die al zijn uitgevoerd en nog uitgevoerd kunnen worden. Na een verbouwing of renovatie wordt de database geactualiseerd. Dit is organisatorisch verankerd in het opleverprotocol van de winkel.

Met een druk op de knop kan per winkel een overzicht worden gegeven van de besparingsmogelijkheden en een uitvoeringsplan met de uit te voeren maatregelen in de komende vier jaar. Het energiegebruik wordt bewaakt door dit maandelijks per winkel te vergelijken met de voorgaande periode en met het gebruik van de andere COOP-winkels. Jaarlijks wordt de CO2-footprint van de gehele organisatie berekend en gepubliceerd in het jaarverslag. Naast het totale energiegebruik is in deze CO2-footprint ook het gebruik aan koudemiddelen in CO2-equivalenten opgenomen. COOP ziet zijn inspanningen beloond met een jaarlijkse verdere daling van de CO2-emissie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Category

Voeding