Ultradiepe geothermie voor de industrie: het GEO XL-concept - BlueTerra
22528
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22528,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,smooth_scroll,no_animation_on_touch,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Ultradiepe geothermie voor de industrie: het GEO XL-concept

 

Ultradiepe geothermie voor de industrie: Het GEO XL-concept

Het GEO XL-concept bestaat uit slimme stoomopwekking met behulp van ultradiepe geothermie en stoomrecompressie. Op deze wijze kan de geothermische bron volledig worden ‘uitgemelkt’, zeker als daar nog stadsverwarming aan toegevoegd wordt. Het concept kan industriële bedrijven bedienen met een warmte(stoom)vraag vanaf ongeveer 15-20 MWt. Geschikte bedrijven hiervoor zijn onder andere te vinden in de zuivel- en foodsector en de papierindustrie.

Industrial Energy Experts heeft hiervoor een uitgebreid calculatiemodel opgesteld. Aan de hand hiervan kan in hoofdlijnen het geothermiesysteem worden ontworpen in combinatie met het bovengrondse deel met verdampers, warmtewisselaars en stoomrecompressie. Aan de hand van het model kan op uurbasis de bijdrage van geothermie worden berekend bij verschillende stoomdrukken. Tevens worden de benodigde investeringen geraamd, zodat de rentabiliteit kan worden bepaald.

Het model biedt de mogelijkheid om, op een laagdrempelige wijze, de bijdrage en de rentabiliteit van ultradiepe geothermie te bepalen voor bedrijven met een stoomvraag op één of diverse stoomdrukken.

Neem voor meer informatie contact op met Erik Kosse, T 06 – 137 363 68, E erik.kosse@blueterra.nl

 

 

 

 

Category

Innovatie, Voeding