Implementatietraining ISO 50001

 

Effectief energiemanagement is niet alleen goed voor een onderneming, het wordt ook steeds meer een eis. Een uitstekende manier om een structurele energiebesparing te realiseren is met behulp van ISO 50001. Daarnaast is een ISO 50001 systeem ook in het kader van de Wet milieubeheer een borging voor kwaliteit en is certificering volgens ISO 50001 een vrijwaring voor de Energy Efficiency Directive (EED).

 

Steeds meer ondernemingen overwegen om over te gaan op het ISO 50001-systeem. BlueTerra Energy Experts heeft afgelopen jaren diverse bedrijven begeleid bij de implementatie van ISO 50001 en heeft derhalve veel praktijkervaring.  Weet u al iets over ISO 50001 en overweegt u over te gaan tot implementatie, dan kan deze training u inzicht geven in de methode, de middelen en de technieken waarmee u komt tot een succesvolle implementatie van ISO 50001.

De training heeft de vorm van een workshop. Hierbij wordt gebruikgemaakt van presentatiemateriaal en hand-outs. Naast een theoretische toelichting gaan de deelnemers ook aan de slag met praktijkvoorbeelden.

Leerdoel/eindresultaat

Na de training bent u in staat om de implementatie van ISO 50001 aan te sturen. U kent de onderdelen van het implementatietraject, weet waar informatie is te vinden en weet welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn om te komen tot succesvolle implementatie van ISO 50001.

Inhoud training

  • Blok 1: Introductie: Energiemanagementsystemen
  • Blok 2: Toepasbaarheid ISO-systemen voor bedrijven
  • Blok 3: Het implementatietraject ISO 50001 (stappenplan tot en met certificering)
  • Blok 4: Praktijkervaringen: belangrijke knelpunten en leermomenten: o.a. benodigde inspanningen
  • Blok 5: Mogelijke ondersteuningsvormen
  • Blok 6: Afronding en evaluatie

 

Voor wie: iedereen die overweegt om ISO 50001 te implementeren

Docent: adviseur die ervaring heeft met implementatie van ISO 50001 en trainingen op dit gebied (Michiel Steerneman, Jos Lenselink)

Open inschrijving

Duur: 1 dag, van 9:00 tot 16:00 uur

Datum: n.t.b.

Locatie: BlueTerra Energy Experts, Veenendaal

Kosten: € 495,- (exclusief btw)

Maximum aantal deelnemers: 10

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier, wij sturen u dan zo snel mogelijk een bevestiging.

Meer informatie: Jos Lenselink, T 06 – 232 368 56, E jos.lenselink@blueterra.nl