Veel organisaties krijgen in het kader van de energiebesparingsplicht te maken met de informatieplicht. Wilt u meer weten over deze wettelijke verplichtingen en de inhoudelijke aspecten van deze informatieplicht, volg dan onze training Informatieplicht.

Deze training geeft u inzicht in allereerst het wettelijk kader, maar vooral in de toepassing van de Erkende Maatregelen Lijst (EML) en de bijbehorende Doelmatig Beheer en Onderhoud (DBO) maatregelen in de praktijk. BlueTerra Energy Expert is betrokken geweest bij de opzet en update van deze maatregelen vanuit de overheid in zowel 2015, 2019 als ook nu weer in 2023. De afgelopen jaren heeft BlueTerra Energy Experts honderden bedrijven begeleidt bij de informatieplicht en de toepassing van de EML en DBO maatregelen. Deze kennis delen wij graag met u.

Overweegt u de informatieplicht voor uw eigen organisatie of voor anderen te verzorgen, dan kan deze training u inzicht geven in de methode van de informatieplicht, het herkennen van de maatregelen en het verbeteren op basis van de EML en DBO maatregelen, waarmee u komt tot een succesvolle uitvoering van de informatieplicht. De training combineert theorie en praktijk, zodat u met praktische handvaten weer naar huis gaat.

 

Leerdoel/eindresultaat

Na de training bent u in staat om Erkende Maatregelen Lijst (EML) en  de Doelmatig Beheer en Onderhoud (DBO) maatregelen toe te passen in de praktijk. U kent de onderdelen van de maatregelen, weet waar informatie is te vinden en weet welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn om te komen tot succesvolle toepassing van de informatieplicht.

Inhoud training

  • Blok 1: Introductie: Informatieplicht
  • Blok 2: Wet en regelgeving
  • Blok 3: Erkende Maatregelen Gebouwen
  • Blok 4: Erkende Maatregelen Faciliteiten
  • Blok 5: Erkende Maatregelen Processen
  • Blok 6: Doelmatig Beheer en Onderhoud maatregelen
  • Blok 7: Praktijkervaringen: belangrijke knelpunten en leermomenten
  • Blok 8: Informatieplicht en continuïteit van aandacht voor energie
  • Blok 9: Afronding en evaluatie

 

Meer informatie en aanmelden

De training is geschikt voor iedereen die een praktische toelichting wil op de toepassing van de Erkende Maatregelen Lijst (EML) en  de Doelmatig Beheer en Onderhoud (DBO) maatregelen. De trainers Jos Lenselink, Arjen de Jong, Jan Grift, Dion de Bree en Thijs van Lenthe hebben ervaring met de Informatieplicht en DBO-maatregelen in de praktijk. Zodra wij voldoende deelnemers hebben (maximaal 10), plannen we een datum waarop iedereen kan. Houd rekening met een volle dag, van 9.00-16.00u. De training vindt plaats op het kantoor van BlueTerra in Veenendaal. De kosten zijn € 595,- per persoon (exclusief btw). In company trainingen zijn ook mogelijk, neem daarvoor contact op met ons secretariaat.

Schrijf u in via het inschrijfformulier, wij sturen u dan zo snel mogelijk een bevestiging. In company trainingen zijn ook mogelijk. Neem daarvoor contact op met onderstaande persoon.

Meer informatie: Jos Lenselink, T 06 – 232 368 56, E jos.lenselink@blueterra.nl