Veel organisaties krijgen in het kader van de energiebesparingsplicht te maken met de verbrede onderzoeksplicht. Wilt u meer wilt weten over deze wettelijke verplichtingen en de inhoudelijke aspecten van deze onderzoeksplicht volg dan onze training Onderzoeksplicht. Deze training is bestemd voor bedrijven die zelfstandig deze onderzoeksplicht willen uitvoeren of organisaties die de onderzoeksplicht beoordelen, zoals Omgevingsdiensten.

Deze training geeft u inzicht in allereerst het wettelijk kader, maar vooral in de toepassing van onderzoeksplicht in de praktijk. BlueTerra Energy Experts is betrokken geweest bij de opzet en update van Erkende Maatrelen Lijst (EML) vanuit de overheid in zowel 2015, 2019 als ook nu weer in 2023. Daarnaast heeft BlueTerra het rapport format van de EED-audit, dat de onderlegger is voor de rapportage waarmee onderzoeksplicht is vorm gegeven. De afgelopen jaren heeft BlueTerra Energy Experts honderden bedrijven begeleidt bij de Energy Efficiency Directive en begeleidt nu tientallen bedrijven bij de onderzoeksplicht.

 

Reactie van Joop de Jongh van ODNHN, de initiatiefnemer van de in company training onderzoekplicht bij de Omgevingsdiensten ODNZKG, ODNHN en ODIJmond:
Dank voor het verzorgen van de leerzame training! Hierdoor kunnen wij op een betere manier ons werk doen bij het beoordelen van de onderzoeksplicht rapportages, je hebt ons echt vooruit geholpen.
 

Overweegt u de onderzoeksplicht voor uw eigen organisatie te verzorgen of wilt u onderzoeksrapporten kunnen beoordelen. Dan kan deze training u inzicht geven in de methode, de middelen en de technieken waarmee u komt tot een succesvolle uitvoering van de onderzoeksplicht. De training bevat naast theorie ook voldoende praktijkvoorbeelden.


Leerdoel/eindresultaat

Na de training kent de onderdelen van de onderzoeksplicht, weet waar informatie is te vinden en weet welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn om te komen tot succesvolle toepassing van de onderzoeksplicht.

Inhoud training

  • Blok 1: Introductie: Onderzoeksplicht
  • Blok 2: Wet en regelgeving
  • Blok 3: Rapportformat onderzoeksplicht
  • Blok 4: Isolatiescan
  • Blok 5: Motorenscan
  • Blok 6: Plan van aanpak: selectie van maatregelen
  • Blok 7: Praktijkervaringen: belangrijke knelpunten en leermomenten
  • Blok 8: Continuïteit van aandacht voor energie: energiemanagement
  • Blok 9: Afronding en evaluatie

 

Meer informatie en aanmelden

De training is geschikt voor iedereen die een praktische toelichting wil op de toepassing van de Erkende Maatregelen Lijst (EML) en  de Doelmatig Beheer en Onderhoud (DBO) maatregelen. De trainers Jos Lenselink, Jan Grift, Dion de Bree en Roel Vreeken hebben ervaring met de Informatieplicht en DBO-maatregelen in de praktijk. Zodra wij voldoende deelnemers hebben (maximaal 8), plannen we een datum waarop iedereen kan. Houd rekening met een volle dag, van 9.00-16.00u. De training vindt plaats op het kantoor van BlueTerra in Veenendaal. De kosten zijn € 795,- per persoon (exclusief btw). In company trainingen zijn ook mogelijk, neem daarvoor contact op met ons secretariaat.

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier, wij sturen u dan zo snel mogelijk een bevestiging. In company trainingen zijn ook mogelijk. Neem daarvoor contact op met onderstaande persoon.

Meer informatie: Jos Lenselink, T 06 – 232 368 56, E jos.lenselink@blueterra.nl