Vormt restwarmte voor u een kans voor CO2-reductie en verduurzaming? Op 5 april 2023 organiseert BlueTerra de tweede editie van de interactieve workshop ‘MDR en HT-warmtepompen in de industrie’. Na het volgen van deze workshop kent u de mogelijkheden van Mechanische- en Thermische Damp Recompressie (MDR/TDR) en Hoog Temperatuur Warmtepompen (HTWP). Vervolgens onderzoekt u met uw persoonlijke adviseur de technische en economische haalbaarheid van restwarmtebenutting voor uw organisatie.
De gas-, elektriciteit-, en CO2-prijzen zijn momenteel historisch hoog. Alleen dat is al een uitstekende reden om te verduurzamen, maar uiteraard komen ook de klimaatdoelen in 2030 en 2050 in hoog tempo dichterbij. Het gebruik van restwarmte speelt om deze reden een steeds belangrijkere rol in de industrie. Vanuit BlueTerra bemerken wij bij onze opdrachtgevers een enorme kennisbehoefte voor de meest gebruikte technieken van restwarmtebenutting
Over de workshop: theorie én 1-op-1 begeleiding voor uw case
Met de workshop ‘MDR en HT-warmtepompen in de industrie’ geven wij u kennis over beschikbare technologie, de beschikbare fabricaten en typen, hun toepassingsmogelijkheden en rekentools. Wij richten ons op Mechanische en Thermische Damp Recompressie en Hoog Temperatuur warmtepompen. Na het theoriedeel volgt het praktijkdeel. De verhouding theorie- praktijk is 1:3. Met uw casus gaat u aan de slag met een van onze ervaren adviseurs. Na de workshop zal onze adviseur uw casus in een dagdeel (4 uur) per deelnemer verder uitwerken, rapporteren en nazorg bieden. Hiervoor is een volle werkdag gereserveerd. Tijdens de workshop worden hier afspraken over gemaakt.
De eerste editie van de workshop, welke plaatsgevonden heeft op 27 september 2022, was een groot succes! Lees meer over de deelnemers en hun ervaringen tijdens onze eerste editie in ons nieuwsbericht.
Praktische informatie
Om praktisch aan de slag te kunnen met uw eigen case, verwachten wij van u wat voorbereidend werk. Na aanmelding ontvangt u hiervoor de informatie. Mocht u het prettig vinden om een NDA te ondertekenen, dan kunt u dit aangeven bij uw aanmelding.
Per deelnemer wordt één casus ingebracht. Als u meerdere casussen inbrengt, gaan wij pragmatisch daarmee om. Tijdens de voorbereiding en in de workshop zullen we bezien, hoever we hiermee komen. Meestal wordt de meest veelbelovende variant als eerste uitgewerkt.
Kosten en inschrijving
De kosten voor de workshop zullen circa € 2.500,- excl. BTW per deelnemer bedragen. Hiervoor krijgt u het theorie- en praktijkdeel wat twee dagdelen zal beslaan én de uitwerking van onze adviseurs. Voor de uitwerking en nazorg wordt een werkdag gereserveerd.
Schrijf u in voor de workshop via het inschrijfformulier.
Datum: Woensdag 5 april 2023
Tijd: Start 9:00 uur, Einde 17:00 uur
Locatie: Harderwijkweg 7, 2803 PW in Gouda (kantoor van zusterorganisatie DWA)
Voor vragen kunt u terecht bij ons workshop team:
Dion de Bree | Egbert Klop | Eva Juffermans | Jan Grift | |||
|