E-Comply: gedegen procesaanpak geeft grip op wet- en regelgeving energiebesparing - BlueTerra
25055
post-template-default,single,single-post,postid-25055,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

E-Comply: gedegen procesaanpak geeft grip op wet- en regelgeving energiebesparing

NRK en BlueTerra bundelen krachten voor compliancy branche

 

Vandaag ondertekenden de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) en BlueTerra Energy Experts de samenwerkingsoverkomst om leden van de brancheorganisatie te ondersteunen in de energietransitie. Zij lanceren de procesaanpak E-Comply om de branche te ondersteunen in de huidige en toekomstige wet- en regelgeving.

Organisaties actief in de rubber- en kunststof moeten voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van energiebesparing, energietransitie en CO2 besparing. NRK wil haar huidige leden en niet-leden in de branche ondersteunen in het realiseren van deze doelstellingen. BlueTerra Energy Experts en NRK hebben hiervoor de aanpak ‘E-Comply’ opgesteld. Deze procesaanpak zorgt ervoor dat organisaties voldoen aan de wettelijke verplichtingen en de gevraagde energiereductie van -49% in 2030.

E-Comply: geheel compliant voor een vaste fee
Organisaties die gebruik willen maken van E-Comply betalen een fee aan NRK en krijgen hier gedurende vier jaar lang de nodige begeleiding in het voldoen aan de wet- en regelgeving. Dit kan onder andere bestaan uit informatievoorzieningen, trainingen en advies op maat. BlueTerra Energy Experts bepaalt met NRK hoe het traject er uit ziet (blauwdruk), waar uitvoerende partners aan moeten voldoen en bewaakt de kwaliteit van de adviezen en acties. Hierdoor weet de gebruiker van E-Comply zeker dat zij werken aan de juiste stappen die noodzakelijk zijn voor de wet- en regelgeving. NRK zorgt voor gekwalificeerde consultants en adviezen die de organisaties begeleiden. Ter financiële ondersteuning van dit ontwikkelproces is gebruik gemaakt van onder andere een subsidieregeling van de Provincie Gelderland. Deelnemende organisaties kunnen individueel deelnemen of via een (gesubsidieerd) project en betalen een fee voor deelname aan E-Comply.

Meer informatie
De komende maanden zal E-Comply meer vorm krijgen en zullen leden benaderd worden deel te nemen. Ook zal de procesaanpak zodra beschikbaar gedeeld worden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Michiel Steerneman.