Hulpwarmtecentrale Nuon Amsterdam South Connection - BlueTerra
22665
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22665,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Hulpwarmtecentrale Nuon Amsterdam South Connection

3D uitwerking ruimtebeslag installaties vanuit Revit

Hulpwarmtecentrale Nuon Amsterdam South Connection

De engineering van de hulpwarmtecentrale voor NUON is vrijwel afgerond. De centrale vormt een meer dan welkome aanvulling in de expansie van het stadswarmtenet in Amsterdam. De centrale bestaat uit heetwaterketels van in totaal 150 MegaWatt, welke om te bouwen zijn voor toepassing van biobrandstof.

Spil in het concept van de hulpwarmtecentrale is een heetwaterbuffer van 3.600 kubieke meter inhoud. Deze buffer zorgt ervoor dat warmte uit AEB kan worden opgeslagen, om als de vraag daar is, te worden doorgeleverd naar de achterliggende stadswijken Zuideramstel en Nieuw West. De hulpwarmtecentrale faciliteert de groei van het stadswarmtenet, vergroot de leveringszekerheid, waarborgt de noodzakelijke vergroening van de warmteopwekking, verhoogt de capaciteit en verbetert de flexibiliteit van warmte-opwekking (multi source).

Het ontwerp van de centrale is een trots landmark, dat imponerend oprijst nabij de kruising van de A4, de A10, het spoor en de metrolijn bij De Nieuwe Meer. Het project wordt in Q4 van 2018 aanbesteed.

 

Voor meer informatie neemt u contact op met Egbert Klop: +31 (0)88 – 5200328.

 

 

 

 

 

 

 

 

Category

Energieproductie