Hexion schakelt BlueTerra in bij energietransitie - BlueTerra
24879
post-template-default,single,single-post,postid-24879,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Hexion schakelt BlueTerra in bij energietransitie

BlueTerra Energy Experts onderzoekt in opdracht van Hexion de verplichtingen rondom CO2-reductie en kansen voor energiebesparing in de locatie Pernis. Hexion is wereldleider op het gebied van thermohardende harsen, onder andere voor de toepassing in verf.

Het onderzoek staat in het kader van het reduceren van de CO2-emissie zoals wordt gesteld in het voorlopige klimaatakkoord: 49% in 2030 en 95% in 2050. Enerzijds omdat Hexion wil blijven voldoen aan (toekomstige) regelgeving, anderzijds voor besparing op energiekosten.

Jan de Rijke, Director of Engineering EU: “Wij hebben behoefte aan een partij die ervaring heeft met energie transitie en in doorbraken kan denken. Als we dit combineren met onze kennis van de Hexion processen, komen nieuwe mogelijkheden bovendrijven, waar we de vruchten van kunnen plukken.” Pascal Dimmers, Global Commodity Manager, voegt hieraan toe: “Tevens is het van belang met een partij te werken die inzicht heeft in de ontwikkelingen op gebied van wetgeving, subsidie mogelijkheden en daarnaast de energiemarkt kent en de spelers die daar actief zijn. Daarom hebben wij voor Blue Terra gekozen.”

BlueTerra onderzoekt zowel de kansen binnen de verschillende industriële plants als de mogelijkheden voor de gehele site. Bijvoorbeeld stoomuitwisseling tussen plants, waardoor er beter gebruik wordt gemaakt van beschikbare restwarmte. Gekeken wordt naar energiebesparing en CO2-emissiereductie op de korte en lange termijn. Er wordt een CO2-reductieplan opgeleverd. Daarnaast geeft het onderzoek inzicht in OPEX-reductie, de mogelijkheden van de energietransitie op de lange termijn en KPI’s voor monitoring van het energiegebruik.

BlueTerra werkt zo in nauwe samenwerking met Hexion aan een betrouwbare basis voor energiebesparing, CO2-reductie en realisatie voor de plants en site in Pernis.

Bent u ook benieuwd wat u kan doen om aan de (toekomstige) regelgeving omtrent CO2-emissie te kunnen blijven voldoen? Neem dan contact op met Egbert Klop.