Ontwikkeling flexibele damprecompressie tegen lage kosten - BlueTerra
24463
post-template-default,single,single-post,postid-24463,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Ontwikkeling flexibele damprecompressie tegen lage kosten

Door slim schakelen kan thermische damprecompressie flexibel worden ingezet. Hierdoor kan tegen een relatief kleine investering fors bespaard worden door hergebruik van waterdamp die anders weggekoeld zou moeten worden.

Bij indampprocessen komt in de regel veel waterdamp vrij. Naast bron van restwarmte, kan deze damp worden hergebruikt door recompressie van de waterdamp tot stoomkwaliteit. Hiermee kan de nuttige warmte maximaal worden benut in andere processen, en wordt warmtevernietiging in de condensor voorkomen.

Voor het recomprimeren zijn er grofweg twee technieken; Mechanische Damp Recompressie (MDR) en Thermische Damp Recompressie. Beide technieken zorgen voor een verlaging van de verse stoom input door het opwerken van lagedruk reststoom. Het verschil zit in de drijvende kracht; MDR wordt mechanisch (elektrisch) aangedreven, TDR met een thermische stroom (stoom).

Dit verschil in drijvende kracht resulteert in een groot verschil in de uiteindelijke investering. De MDR met mechanische aandrijving bestaat uit een groot aantal bewegende (precisie) onderdelen, waar de TDR voornamelijk bestaat uit een ejecteur (straalbuis). Dit vertaalt zich in een 5-10x hogere investering voor MDR systemen in vergelijking met TDR systemen.

Het vaste ontwerp van een TDR heeft ook nadelen, zo kan de hoeveelheid in- en uitgaande stoom niet worden geregeld. Om toch flexibel te kunnen regelen bij wisselende capaciteiten, heeft COSUN een proces ontworpen met meerdere ejecteurs met een verschillend debiet.

Door te schakelen met de actieve ejecteurs kan de recompressie in kleine stappen worden geregeld, zoals aangegeven in onderstaande grafiek.

 

Door de toepassing van het flexibele TDR systeem heeft Suiker Unie (onderdeel van COSUN) in het eerste jaar ruim 6% aardgas kunnen besparen of wel circa 2 miljoen Nm³. Voor de komende jaren verwacht Suiker Unie een verdere groei van deze besparing door diverse procesoptimalisaties.

Heeft u ook een indampproces en wilt u weten of damprecompressie wat voor u is? Neem dan contact op met Egbert Klop of René Waggeveld voor de mogelijkheden.

De ontwikkeling en realisatie van Flex-TDR voor Suiker Unie is mede mogelijk gemaakt door een Topsector Energie-subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.