Restwarmte het nieuwe thema binnen de EED’s - BlueTerra
26225
post-template-default,single,single-post,postid-26225,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Restwarmte het nieuwe thema binnen de EED’s

De meeste bedrijven die wij onderzoeken hebben alle voor de hand liggende maatregelen al doorgevoerd. Aangezien de lat hoog ligt moeten we alle creativiteit inzetten om nieuwe besparingsmaatregelen te genereren. Opwaardering van restwarmte blijkt voor veel bedrijven nog een onontgonnen terrein te zijn.  Door de restwarmtestromen goed te inventariseren en de mogelijkheden van warmtepompen en damprecompressie in kaart te brengen ontstaan er nieuwe kansen. Met behulp van pinchtechnologie kunnen we het lange termijn potentieel vaststellen. Deze vormen van slimme elektrificatie zijn nog steeds de meest praktische manier om je richting duurzaamheid te ontwikkelen. Zeker voor processen die zich op een lager temperatuurniveau dan z’n 160 °C afspelen.

Ook bij bedrijven die verschillende drukniveaus voor stoom hanteren liggen er kansen. Met stoomexpansie of juist stoomcompressie kan de balans op ieder moment hersteld worden, waardoor het afblazen of condenseren van stoom niet nodig is en de exergieinhoud maximaal wordt benut.

Het warmtetechnisch optimaliseren van bedrijven is een uitdagende puzzel waar wij enorm veel plezier aan beleven! Voor meer informatie neem contact op met Jan Grift van ons bureau.