Veel wijzigingen in nieuwe SDE++ subsidie
25918
post-template-default,single,single-post,postid-25918,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
West-brabant

Nieuwe kansen met de SDE++ subsidie in november

Dit najaar gaat de SDE++ open en deze regeling biedt nieuwe kansen voor allerlei vormen van verduurzaming. De definitieve regeling is nog niet gepubliceerd maar afgaande op het PBL advies en de Kamerbrief komen er nieuwe categorieën in voor onder andere restwarmtelevering, warmtepompen, mechanische damprecompressie, E-boilers, aquathermie, ondiep geothermie, de daglichtkas en CO2-afvang en -opslag. Dit naast de bestaande categorieën zoals wind, zon en (diepe) geothermie. Zoals we in de vorige nieuwsbrief hebben vermeld kan de toepassing van een warmtepomp of E-boiler met SDE++ zeker interessant worden. Er is een budget van € 5 miljard beschikbaar en daarmee maken passende projecten een goede kans op een positieve beschikking!

De regeling opent op dinsdag 24 november, 9.00 uur en loopt tot donderdag 17 december, 17.00 uur. De indiening gaat in verschillende fases met oplopende subsidie-intensiteit. De indiening vraagt om de nodige ervaring in de samenstelling van de documenten, onder andere een haalbaarheidsstudie volgens het format van RVO of de aanvraag van een (bouw-) vergunning. Daarnaast speelt de tactiek van het indienen een rol waarbij vooral de gevraagde subsidiehoogte versus de kans op een succesvolle beschikking van groot belang is. BlueTerra heeft vele SDE-subsidieaanvragen met succes uitgevoerd. Daarbij stellen wij de benodigde aanvraagdocumenten op en kunnen ook de elektronische indiening voor rekening nemen. Deze ondersteuning wordt ten zeerste aangeraden m de kans op succes te vergroten. Daarnaast is tijdig beginnen met het opstellen van de documentatie een kritische factor.

Meer details vindt u in de kamerbrief. Wilt u weten of de SDE++ bij uw situatie past? Neem contact op met Jeroen Larrivee.