Einde convenant leidt tot verplichtingen en kansen voor MJA deelnemers - BlueTerra
25358
post-template-default,single,single-post,postid-25358,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Einde convenant leidt tot verplichtingen en kansen voor MJA deelnemers

Neemt uw bedrijf deel aan het MJA convenant? Het convenant loopt af in 2020. BlueTerra heeft voor u de verschillende opties op een rijtje gezet om optimaal voorbereid te zijn op voor de periode na het convenant.

Doordat het MJA convenant afloopt na 2020 vervalt voor veel bedrijven de vrijstelling voor de informatieplicht en de EED-auditplicht. Voor veel bedrijven betekent dit dat zij ervoor moeten zorgen dat er in 2020 al een EED-audit wordt uitgevoerd. Energiezorgsystemen zoals de CO2-prestatieladder of ISO 14001 met de CO2 reductiemanagement module kunnen worden ingezet om alsnog vrijstelling voor de EED-auditplicht te behouden.

Naast de vrijstelling voor de auditplicht zorgen dit soort energiezorgsystemen ook voor een jaarlijkse daling van uw energiegebruik en bijbehorende emissies. Hierdoor is uw bedrijf beter voorbereid op de huidige- en toekomstige aanscherping van wet- en regelgeving. Bent u ook benieuwd welke opties er voor uw bedrijf mogelijk zijn? Kijk dan eens naar onze infographic voor MJA deelnemers en laat u informeren door onze specialisten.