25304
post-template-default,single,single-post,postid-25304,single-format-standard,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Uitgesteld:Seminar Impact van de CO2 heffing op uw bedrijf

Binnenkort BlueTerra Energy Experts het seminar ‘Impact van CO2-heffing voor uw bedrijf’ in Veenendaal. Met sprekers vanuit onder andere de VNCI en VEMW geven wij u in één middag inzicht in de ontwikkelingen vanuit het Klimaatakkoord naar de nationale CO2-heffing en de marktconsultatie. Dit seminar is interessant voor ieder ETS-bedrijf dat wil weten wat de impact van de CO2-heffing zal zijn op zijn organisatie en hoe het hier mee om moeten gaan.

 

C02-heffing: impact op uw bedrijfsvoering en investeringen
Met het nieuwe systeem moet een target van 49% CO2-reductie worden afgedwongen. De progressieve belasting van vermijdbare  CO2-emissie is nieuw en roept veel vragen op. De bedrijven die deelnemen aan het Europese handelssysteem voor CO2, krijgen vanaf 2021 de CO2-heffing voor hun kiezen. De CO2-heffing begint vriendelijk, maar in tien jaar stijgt de CO2-prijs (ETS + heffing) tot 100 tot 150 Euro/ton. Een gemiddeld ETS-bedrijf zal daarom 17 mln moeten investeren tot 2030 om aan de nieuwe standaard te voldoen. Achter de CO2-heffing schuilt een ingewikkelde systematiek met benchmarks en uitruilmogelijkheden. Voor de continuïteit en financiële planning (OPEX en CAPEX) is het dus van groot belang  om hier meer grip op te krijgen. Zodat u tijdig de juiste investeringen reserveert voor deze maatregelen. Zie ook het artikel “De nationale CO2-heffing, welke impact heeft het voor uw bedrijf?” voor een globale uitleg van het ETS en de CO2-heffing.

 

Datum: donderdag 16 april 2020 (wordt uitgesteld, nieuwe datum ntb)
Tijd: ontvangst 13.30u, start programma 14.00u, einde programma 19.00u
Inschrijven: u kunt zich hier inschrijven
Locatie: Hotel Van der Valk Veenendaal, Bastion 73, 3905 Veenendaal
Kosten: €150,-

 

 

Het programma
Tijdens dit seminar geven wij u inzicht in de systematiek van de CO2-heffing, de gevolgen daarvan voor uw organisatie en u ontvangt praktische en haalbare adviezen. Niet alleen van onze experts, maar ook van specialisten vanuit de VNCI en VEMW. Na het seminar begrijpt u niet alleen de aankomende veranderingen, maar beschikt u over de handvaten om hier direct mee aan de slag te gaan binnen uw organisatie.

13.30 uur Inloop
14.00 uur Welkom door Egbert Klop, directeur BlueTerra Energy Experts
14.15 uur Werking van de CO2-heffing voor ETS door Jeroen Buunk, adviseur bij BlueTerra
14.45 uur De gevolgen van ETS en CO2-heffing door Thijs Hoek, adviseur bij BlueTerra

–          Wat is de impact voor mijn organisatie?

–          Rekenvoorbeelden

–          Waar zitten aandachtspunten

–          Welke veranderingen kunnen nog volgn

15.30 uur Koffiepauze
16.00 uur Vertaling van de CO2-heffing voor chemische bedrijven door Martijn Broekhof, hoofd Energie & Klimaat VNCI.

–          Inclusief toelichting aan de hand van rekenvoorbeelden

16.30 uur Stimuleringsmaatregelen: de highlights door Jeroen Buunk, adviseur bij BlueTerra.

–          Handvaten van de verschillende subsidieregelingen

17.00 uur Visie: Carbon taks als stok, SDE++ als wortel? door Hans Grünfeld van de VEMW. Deze lezing dient als introductie op het debat.
17.15 uur Interactief debat met het expertpanel
17.45 uur Gelegenheid tot netwerken onder het genot van een hapje en drankje

 

 

Aanmelden
Deelname aan het seminar kost €150,- excl. BTW. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op https://blueterra.nl/seminar-co2-heffing. Het seminar vindt plaats in Hotel Van der Valk Veenendaal, Bastion 73, 3905 NJ in Veenendaal.