Duurzame alternatieven voor stoomketel bij AB Mauri

AB Mauri in Dordrecht stelt grondstoffen samen voor bakkerijen. Als primaire energiebron gebruiken ze stoom uit hun aardgas gestookte stoomketel. Deze stoom wordt gebruikt in het productieproces en in de stookperiode voor de verwarming van hun kantoorgebouwen. AB Mauri wilde onderzoeken of er duurzamere alternatieven zijn en hoe die te implementeren. Onderbelasting Stoomketel zorgt voor…

Verbeteren procesefficiency levert HAK forse energiewinst op

“HAKken in verspilling”, zo noemt HAK een van haar interne campagnes om te komen tot een continue verbetering van kwaliteit en veiligheid. Ook verbetering van de energie-efficiency is hiervan een onderdeel. Industrial Energy Experts (IEE) heeft HAK – deelnemer aan het MJA3 convenant – ondersteund bij het opstellen van het Energie Efficiency Plan (EEP) voor de periode 2017 – 2020.

Kennisopbouw flexibele Thermische Damp Recompressie Suiker Unie

Kennisopbouw flexibele Thermische Damp Recompressie Suiker Unie Suiker Unie is de grootste suikerproducent van Nederland. De suiker wordt primair gewonnen uit suikerbieten door een proces van snijden, extraheren, zuiveren, , indikken, koken en centrifugeren. Omdat de suikerbieten slechts beperkt houdbaar zijn, vind alle suikerwinning plaats van september tot en met januari. De suikerproductie uit suikerbieten…

EED-Audit Buisman geeft inzicht in besparingsmogelijkheden

EED-audit Buisman geeft inzicht in besparingsmogelijkheden Buisman in Zwolle is gespecialiseerd in het verpakken van diverse poedervormige levensmiddelen. Het gaat daarbij voornamelijk om melkpoeders, waarbij er tevens een speciale afdeling is voor kindervoeding. Buisman mengt daarbij verschillende poeders met ingrediënten als vitamines en mineralen, zodat er een groot aantal eindproducten worden geproduceerd. De producten worden…